Träff med arbetsgruppen Digidel!

Idag har jag träffat Digidelgruppen i Mönsterås. 3 studieförbund var representerade och flera bibliotekarier. Mycket intressant samtal! Träffen resulterade i ett inbokat besök till en cirkelledarträff! Förhoppningsvis kan det bli cirkelledare från flera studieförbund! 🙂 Jättebra att även biblioteken vet om våra resurser! Tillsammans kan vi göra mycket!

Bild på arbetsgruppen Digidel i Mönsterås.

Arbetsgruppen Digidel i Mönsterås

Idag har rapporten ”Svenskarna och Internet 2012” släppts.

”Utanförskapet har minskat med ungefär 100 000 personer sedan 2011, men fortfarande använder 1,2 miljoner svenskar aldrig eller väldigt sällan Internet. Det rör sig i huvudsak om människor över 45 år. Dessutom känner sig var fjärde person i åldern 16 till 45 år inte så delaktiga i informationssamhället.”

Digidel gör skillnad men det återstår mycket! Cirkelledarna är jätteviktiga i arbetet! Blir Internet ett redskap i alla studiecirklar kommer vi att nå väldigt många som ännu inte är digitalt delaktiga!

Använder du Internet i din studiecirkel/verksamhet? 😉

Annonser

Om asapetersson

Projektledare inom folkbildningen med flexibelt lärande, nätpedagogik, digital delaktighet samt arbeta för ökad tillgänglighet; funktionsnedsättning – Internet.
Det här inlägget postades i Cirkelledare, Digidel, Konferens och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s