Nyfiken på Internet – digitalt studiematerial

Välkommen!

Nyfiken på Internet – alternativ 2

Alternativ 2 är riktad till dig som har lite vana/stor vana och vill gå vidare med hjälp av ett digitalt studiematerial. Se gärna Film 2 som visar hur sidan är tänkt att användas.

Gå vidare in under menyn Resurser. Där finns förslag på olika verktyg som kan vara användbara för att samarbeta och dela resurser med varandra. Där finns även länken till de ämnesbaserade resurserna.  Dela gärna med dig av egna webmix och andra resurser. Dela resurser med andra är både kul och praktiskt! Det sparar tid och ger nya idéer! 🙂

PIM

Det finns en mycket bra utbildningssida som heter PIM där du kan lära dig mera på egen hand. PIM innehåller både text och filmer som visar dig hur du kan använda Internet och även andra program. Webbplatsen är en del av ett regeringsuppdrag som Skolverket har att främja utveckling och användning av informationsteknik i skolan. För att komma direkt till PIM klickar du här  . Det öppnas i ett nytt fönster. För att komma tillbaka till Folkbildningsbloggen klickar du på den öppna fliken som finns längst upp i ditt fönster. Ibland kan du även gå tillbaka hit genom att klicka på ”tillbaka-pilen” i din webbläsare.

Det finns även andra bra resurser med olika kurser som du kan gå vidare på egen hand. Nedanför ser du exempel på några. Tipsa gärna om dina favoritresurser.

På sidan  Surfa Enklare finns många bra filmer/guider om hur olika sociala medier fungerar, bla.a hur man använder SVT Play, Facebook, Spotify m.m.

Multimediabyrån har en mängd olika kurser och information om olika verktyg och resurser. Skolverket har regeringens uppdrag att utveckla IT- och medieanvändningen i förskola och skola. Multimediabyrån är en del av detta uppdrag.

Mediesprånget Mediesprånget är ett kompetensutvecklingsprojekt inom Stockholms stadsbibliotek som handlar om personalens kompetens och erfarenhet av digitala medier och mediebärare, som exempelvis läsplattor och mobiltelefoner

Lycka till!

Har du förslag på andra sidor? Tipsa oss gärna i en kommentar! 🙂

Annonser

En kommentar till Nyfiken på Internet – digitalt studiematerial

  1. Surfa Enklare skriver:

    Hej! Vad kul att ni gillar vår hemsida! Tack för att ni länkar till oss!
    Hälsningar
    Surfa Enklare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s